Система управління відходами з урахуванням містобудівних обмежень - Орлова, Т.О. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Проаналізований існуючий стан у сфері поводження з відходами в Україні. Запропоновано створення базової інженерної системи управління твердими побутовими відходами на місцевому рівні. Проанализировано современное состояние сферы обращения с твердыми бытовыми отходами в Украине. Предложено создание базовой инженерной системы управления отходами на местном уровне. The current state of the solid waste treatment in Ukraine is analyzed. Establishment of the basic engineering of waste management system at the local level is proposed.