До питання про заліснення сміттезвалищ - Мусич, О.Г.; Гамалій, Т.М.; Лисиченко, О.Г.; Фесай, О.П. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Зростання кількості твердих побутових відходів, пов’язане з процесом урбанізації, становить потенційну загрозу для здоров’я населення та навколишнього середовища. Екологічним та економічно доцільним заходом із знешкодження негативного впливу відходів на довкілля є лісова рекультивація. Увеличение количества твердых бытовых отходов, связанное с процессом урбанизации, составляет потенциальную угрозу здоровью населения и окружающей среде. Экологическим и экономически оправданным способом по преодолению отрицательного влияния отходов на окружающую среду является лесная рекультивация. The increase in amount of hazard household waste, connected with the process of urbanization, process the household threat to environment and population’s health. The forest recultivation is the most economic and ecological expedient way to overcome the negative impact of wastes on environment.