Інфрачервоний моніторинг – дієвий засіб виявлення тепловитрат на об’єктах господарського призначення та житлового фонду - Боженко, В.І.; Казмірчук, Р.В.; Кондратов, П.О.; Шклярський, В.І. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Розглянуті методики знаходження за допомогою тепловізора прихованих місць зволоження даху будівель. Пропонується створення єдиної методики проведення тепловізорних обстежень будівель, на основі відповідних нормативних документів. Рассмотрены методики нахождения при помощи тепловизора скрытых мест увлажнения кровли строений. Предлагается создание единой методики проведения тепловизорных обследований строений на основе соответствующих нормативных документов. The techniques of a finding by thermovision camera the latent places of humidifying buildings roof humidifying are considered. Creation of a uniform technique of the buildings thermovision inspections, based on the appropriate normative documents, is offered.