Археологічні пам’ятки Дніпровського Лівобережжя середини ХІІІ–XV ст. (за матеріалами розвідок 40-х – 70-х рр. ХХ ст.) - Капустін, К. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті проаналізовано археологічні колекції, зібрані у ході розвідок середини–другої половини ХХ ст. Введено до наукового обігу нові дані щодо пам’яток Дніпровського Лівобережжя золотоординського та литовського часів. В статье проанализированы археологические коллекции, собранные за время разведок середины–второй половины ХХ в. Введено в научный оборот новые данные про археологические памятники Днепровского Левобережья золотоордынского и литовского времени. The article is devoted to the problem of analysis of the archaeological collections of the XII th-X th centuries obtained during the archaeological prospecting on the territory of the Left bank of the Dnipro River in the middle and the second half of the 20th century.