Вплив глобалізації на розвиток міжнародної економічної діяльності на мікрорівні - Воронкова, А.Е.; Часовський, С.А.; Немашкало, О.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2009)
Розглянуто особливості дослідження міжнародної економічної діяльності на мікрорівні в Україні. Досліджено вплив глобалізації на економічні процеси на мікрорівні. Визначено критерії відбору господарюючих суб’єктів для державного стимулювання міжнародної економічної діяльності. Розглянуто методичні підходи, критерії та показники оцінки економічного потенціалу підприємства. Визначено національні особливості стану експортного потенціалу. Рассмотрены особенности исследования международной экономической деятельности на микроуровне в Украине. Исследовано влияние глобализации на экономические процессы на микроуровне. Определены критерии отбора хозяйствующих субъектов для государственного стимулирования международной экономической деятельности. Рассмотрены методические подходы, критерии и показатели оценки экономического потенциала предприятия. Определены национальные особенности состояния экспортного потенциала. Specific features of the international economic activities on micro-level in Ukraine are analyzed. The impact of globalization on economic processes on micro-level is studied. The criteria are defined to select the economic entities which should be encouraged by the government in their international economic activities. Methodical approaches, criteria and indicators of enterprise’s economic potential are considered. The national features of the export potential are defined.