Діагностика банкрутства в системі антикризового управління - Ткаченко, А.М.; Коваленко, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2009)
Розглянуто питання відповідності і значимості діагностики фінансового стану кожної стадії антикризового управління. Діагностику банкрутства визначено як ретроспективне, оперативне і перспективне дослідження господарської діяльності та процесу управління підприємством, направлене на виявлення параметрів кризового розвитку за допомогою реалізації комплексу дослідницьких процедур, виявлення слабких ланок і "вузьких місць". Рассмотрены вопросы соответствия и значимости диагностики каждой стадии антикризисного управления. Диагностика банкротства определена как ретроспективное, оперативное и перспективное исследование хозяйственной деятельности и процесса управления предприятием, направленное на выявление параметров кризисного развития с помощью реализации комплекса исследовательских процедур, выявления слабых зон и «узких мест». The article analyzes issues of adequacy and role of diagnostics in all stage of anti-crisis management. The diagnostics of bankruptcy is defined as a retrospective, operative and prospective study of enterprise’s economic activity and management process that is directed to identification of parameters of crisis development by using comprehensive researches and to finding weak spots and "bottlenecks".