Воспроизводственные процессы в крупных городах Донецкой области: траектория развития, параметры, причины - Медведев, Д.Н. (Управління економікою: теорія та практика, 2009)
Сокращение городского населения в Донецкой области, наблюдаемое с начала 90-х годов, порождает ряд проблем городского развития. Это актуализирует потребность рассмотрения причин падения численности населения и выработки соответствующих мер управленческого воздействия. Сравнительный анализ показал, что, несмотря на географическую близость, города Донецкой области не имеют единой воспроизводственной модели. Скорочення міського населення в Донецькій області, що спостерігається з початку 90-х років, породжує ряд проблем міського розвитку. Це актуалізує потребу розгляду причин падіння чисельності населення і розробки відповідних управлінських рішень. Порівняльний аналіз показав, що, незважаючи на географічну близькість, міста Донецької області не мають єдиної відтворювальної моделі. Reduction of urban population in Donetsk region observed since the beginning of 90s generates some problems of city development. It necessitates the consideration of reasons for population reduction and making of the proper measures of administrative influence. A comparative analysis showed that despite a geographical closeness the cities of Donetsk region do not have a single reproduction model.