Гарантування кредитів малому підприємництву: іноземний досвід та перспективи використання в Україні - Колєснікова, Г.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2009)
Проведено дослідження світового досвіду використання гарантійних установ для підтримки малого підприємництва. Проаналізовано основні параметри діяльності фондів гарантування кредитів, товариств взаємного гарантування та інститутів мікрострахування. Визначено можливості впровадження схем гарантування та мікрострахування підприємств малого бізнесу в Україні. Проведено исследование мирового опыта использования гарантийных учреждений для поддержки малого предпринимательства. Проанализированы основные параметры деятельности фондов гарантирования кредитов, обществ взаимного гарантирования и институтов микрострахования. Определены возможности внедрения схем гарантирования и микрострахования предприятий малого бизнеса в Украине. The paper analyzes the world experience in usage of guaranty establishments intended for support of small enterprise. The basic parameters of activity of funds for credits guarantee, societies of mutual guarantee and institutes of micro-insurance are analyzed. The possibilities of introducing of guaranty plans and micro-insurance of small business in Ukraine are defined.