Проблеми забезпечення інноваційного розвитку промисловості України - Землянкін, А.І.; Лях, І.І.; Скрипник, М.Ю. (Управління економікою: теорія та практика, 2010)
Проаналізовано стан інноваційного розвитку промисловості України за окремими показниками його результативності. Визначено фактори, які стримують інноваційну діяльність на промислових підприємствах України. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на посилення ролі держави в активізації інноваційних процесів. Проанализировано состояние инновационного развития промышленности Украины по отдельным показателям его результативности. Определены факторы, которые сдерживают инновационную деятельность на промышленных предприятиях Украины. Предложен комплекс мероприятий, направленных на усиление роли государства в активизации инновационных процессов. The paper analyzes the innovative development of the Ukrainian industry by separate indexes of its effectiveness. The factors which restrain the innovative activity of Ukraine’s industrial enterprises are defined. A set of measures directed to strengthening the role of the state in activation of the innovative processes is offered.