Концепция национальной системы корпоративного управления - Тараш, Л.И. (Управління економікою: теорія та практика, 2010)
Предложена концепция национальной системы корпоративного управления, в которой определены и установлены как системообразующие факторы, связанные с национальными особенностями и формирующие специфику функционирования системы, выделены структурные компоненты системы, обеспечивающие реализацию ее назначения, национальная система корпоративного управления рассматривается как самоорганизующаяся. Запропоновано концепцію національної системи корпоративного управління, у якій визначено й установлено як системоутворюючі фактори, що пов’язані з національними особливостями та формують специфіку функціонування системи, виділено структурні компоненти системи, що забезпечують реалізацію її призначення, національна система корпоративного управління розглядається як така, що самоорганізується. The paper offers the conception of the national system of corporate management, in which system-forming factors are defined and the factors which relate to the national features and form a specific functioning of the system; the structural components of the system which provide realization of its purpose are distinguished; the national system of corporate management is examined as a selforganizing system.