Соціоекономіка: потреба становлення й розвиток в Україні - Новікова, О.Ф. (Соціоекономіка, 2009)
Визначено сутність соціоекономіки як нового напряму науки, який започатковано американським дослідником А. Етціоні. Обґрунтовано переваги міжнародного досвіду застосування міждисциплінарних підходів та методів соціоекономіки у практиці управління. Розкрито досягнення російських учених у розвитку соціоекономіки. Визначено проблеми, які потребують розвитку соціоекономіки в Україні, запропоновано напрями її становлення. Определена сущность социоэкономики как нового направления науки, которое основано американским исследователем А. Этциони. Обоснованы преимущества международного опыта применения междисциплинарных подходов и методов социоэкономики в практике управления. Раскрыты достижения российских ученых в развитии социоэкономики. Определены проблемы, требующие развития социоэкономики в Украине, предложены направления ее становления. The article defines the essence of socioeconomics as a new branch of science that was founded by the American researcher A. Etzioni. Advantages of the international experience in application of the interdisciplinary approaches and methods of socioeconomics in management practices are grounded. The achievements of the Russian scientists in the development of socioeconomics are described. The author focuses on the problems which concern the necessity of developing socioeconomics in Ukraine, and suggests the directions of its development.