Формування науково-практичних засад опису рукописних книг та стародруків у науковій діяльності В. М. Перетца в Україні - Міщук, С. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2007)
Висвітлено науковий внесок відомого літературознавця В.Перетца (1870 - 1935) у розвиток науково-бібліографічного опису рукописних книг і стародруків, методики наукового дослідження текстів книжкових пам'яток. Розглянуто діяльність членів семінарія російської філології, зокрема, О.Назаревського, О.Багрія, М.Гудзія, С.Маслова, О.Грузинського, Є.Тимченка, С.Щеглової, В.Адріанової у деяких українських установах, де зберігалися рідкісні та цінні колекції книжок та рукописів у Києві, Ніжині, Полтаві, Житомирі, Катеринославі, Львові.