Соціоекономіка й соціальна орієнтація економіки: відмінності та спільні концептуальні основи - Гріневська, С.М. (Соціоекономіка, 2009)
Розглянуто проблеми державного регулювання соціальної орієнтації економіки з позицій соціоекономіки. Визначено спільні концептуальні основи соціальної орієнтації економіки й соціоекономіки та їх відмінності. Запропоновано загальні економічні підходи до визначення взаємозв'язків соціоекономіки та соціальної орієнтації економіки. Рассмотрены проблемы государственного регулирования социальной ориентации экономики с позиций социоэкономики. Определены общие концептуальные основы социальной ориентации экономики и социоэкономики и их различия. Предложены экономические подходы к определению взаимосвязей социоэкономики и социальной ориентации экономики. The article analyses the problems of government regulation of social orientation of economy from the view of socioeconomics. General conceptual bases of the social orientation of economy and socioeconomics are defined and their distinctions as well. The author offers general economic approaches to determination of relations between socioeconomics and social orientation of economy.