Соціально-економічні чинники формування стану здоров’я населення України - Котов, Є.В. (Соціоекономіка, 2009)
Розкрито чинники, які формують стан суспільного здоров’я, й оцінено їх вплив. Наведено прогноз розвитку рівня здоров’я населення залежно від соціально-економічного стану. Раскрыты факторы, формирующие состояние общественного здоровья, и оценено их влияние. Приведен прогноз развития уровня здоровья населения в зависимости от социально-экономического состояния. Тhe article deals with factors that shape the state of public health, and evaluates their impact. The forecast of the level of public health depending on the socio-economic status was made.