Про можливості залучення соціоекономіки до прискорення інноваційного розвитку - Мельцер, Л.Г. (Соціоекономіка, 2009)
Розглянуто проблеми залучення можливостей соціоекономіки для з’ясування й виправлення стану з інноваціями в Україні. Зроблено спробу дослідити розвиток положень соціоекономіки від її джерел до гострих ситуацій сьогодення, а також зазирнути в майбутнє цієї науки. Відзначено наявність в Україні висококваліфікованих кадрів, необхідних для розвитку науки, створення конкурентних переваг вітчизняної економіки. Рассмотрены проблемы использования возможностей социоэкономики для прояснения и исправления ситуации с инновациями в Украине. Сделана попытка проследить развитие положений социоэкономики от ее истоков до острых ситуаций сегодняшнего дня, а также заглянуть в будущее этой науки. Отмечено наличие в Украине высококвалифицированных кадров, необходимых для развития науки, создания конкурентных преимуществ отечественной экономики. The paper considers the problems which concern the use of socioeconomics possibilities for clarifing and improving the situation with innovations in Ukraine. The attempt was made to trace the development of socioeconomics principles beginning from its origin to acute today’s situation, as well as to look at the future of this science. It is noted that Ukraine has a highly qualified personnel able to develop the science and create the competitive advantages of the domestic economy.