Методичні основи оцінки стану та умов розвитку трудового потенціалу - Шаульська, Л.В.; Полянська, Я.Л.; Кримова, М.А. (Соціоекономіка, 2009)
Викладено основні складові моделі ефективного використання трудового потенціалу регіону, її принципи, етапи та механізм реалізації кожного з них. Модель ґрунтується на оцінці тенденцій змін стану трудового потенціалу, що базується на розрахунку динаміки інтегрального показника та допомагає визначити основні напрями заходів розвитку і збереження трудового потенціалу регіонів країни. Изложены основные составляющие модели эффективного использования трудового потенциала региона, её принципы, этапы и механизм реализации каждого из них. Модель базируется на оценке тенденций изменений состояния трудового потенциала, которая основывается на расчёте динамики интегрального показателя и помогает определить основные направления мероприятий развития и сохранения трудового потенциала регионов страны. The paper presents basic elements of the model of effective labor potential utilization in the region, its principles, stages and the mechanism of realization of each of them. The model is based on evaluation of trends in changes of labor potential condition which is made by calculating the dynamics of an integrated indicator and helps to define the basic directions of actions as for development and preservation of regions’ and country’s labor potential.