Соціоекономічні аспекти вирішення житлової проблеми - Логачова, Л.М. (Соціоекономіка, 2009)
Розглянуто взаємозв’язок статистичних та соціологічних оцінок стану вирішення житлової проблеми. Виявлено неузгодженість кількісних оцінок житлової забезпеченості з потребами у доступному та добротному житлі. Запропоновано запровадження соціологічного моніторингу з метою відстеження впливу на економічні та соціальні аспекти життєдіяльності процесу реформування житлово-комунальної сфери. Рассмотрена взаимосвязь статистических и социологических оценок состояния решения жилищной проблемы. Выявлено рассогласование количественных оценок жилищной обеспеченности с потребностями в доступном и добротном жилье. Предложено введение социологического мониторинга с целью отслеживания влияния на экономические и социальные аспекты жизнедеятельности процесса реформирования жилищно-коммунальной сферы. This article focuses on the relationship between statistical and sociological assessments of housing problems. There are inconsistencies in quantitative estimates of residential security needs with an accessible and durable housing. The proposal is made to introduce a sociological monitoring in order to trace the impact of housing and communal services reforms on the deconomic and social aspects of life activity.