Відносини “вертикальної ієрархії” як основа моделі взаємодії органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян - Воловодова, О.В.; Іщенко, О.В. (Соціоекономіка, 2009)
Розглянуто особливості дисфункціональної організаційної моделі взаємодії суб'єктів місцевого самоврядування (в першу чергу – органів місцевого самоврядування та об'єднань громадян), що сформувалася в Україні внаслідок реформування на основі некритичного перенесення західних інституціональних зразків без урахування особливостей українського суспільства. Проаналізовано наслідки функціонування моделі взаємодії, що склалася. Рассмотрены особенности дисфункциональной организационной модели взаимодействия субъектов местного самоуправления (в первую очередь – органов местного самоуправления и объединений граждан), которая сформировалась в Украине вследствие реформирования на основе некритического перенесения западных институциональных образцов без учета особенностей украинского общества. Проанализированы последствия функционирования сложившейся модели взаимодействия. The paper deals with the features of disfunctional organizational models of local government subjects cooperation (first at all – bodies of local government and citizens' associations), which was formed in Ukraine as a result of the reform on the basis of an uncritical transfer of Western institutional samples without considering the peculiarities of Ukrainian society. The article analyzes the effects of the current model of cooperation.