Рівень життя населення України в соціоекономічному вимірі - Двигун, А.О.; Борисенко, Т.М. (Соціоекономіка, 2010)
Здійснено аналіз рівня життя населення регіонів України на основі статистичних показників доходів і витрат та результатів вибіркових опитувань домогосподарств. Поєднання економічних та соціологічних методів дослідження дало змогу більш комплексно оцінити добробут населення України і зробити висновок про його низький рівень та необхідність проведення більш активної державної політики підвищення матеріального добробуту. Сделан анализ уровня жизни населения регионов Украины на основе статистических показателей доходов и расходов и результатов выборочных опросов домохозяйств. Сочетание экономических и социологических методов исследования позволило более комплексно оценить благосостояние населения Украины и сделать вывод о его низком уровне и необходимости проведения более активной государственной политики повышения материального благосостояния. The article analyses the living standards in the Ukrainian regions on the basis of statistical indicators of income and expenditures and of the results of sample surveys of households. The combination of economic and sociological research methods enabled us to assess comprehensively the welfare of the Ukrainian population and to conclude that its level is too low; that’s why it is necessary to activate the government policies to improve living standards.