Домогосподарство та споживання: методологія міждисциплінарного соціоекономічного дослідження - Зухба, О.М. (Соціоекономіка, 2010)
Стаття присвячена вивченню проблем споживання, яке має як економічну, так і соціальну складову. Доведено необхідність застосування міждисциплінарного соціоекономічного підходу до вивчення процесу споживання, що органічно поєднує здобутки різних наук. Показано колективний характер споживання. З’ясовано, що споживання є процесом, який знаходиться під активним впливом інституційного середовища. Статья посвящена изучению проблем потребления, имеющего как экономическую, так и социальную составляющую. Доказана необходимость применения междисциплинарного социоэкономического подхода к изучению процесса потребления, органично объединяющего наработки различных наук. Показан коллективный характер потребления. Выяснено, что потребление является процессом, находящимся под активным влиянием институциональной среды. The article studies the problems of consumption which has economic and social components. There is proved the need for an interdisciplinary socioeconomics approach to studying the process of consumption, organically combining the achievements of various sciences. There is demonstrated the collective nature of consumption. So, it was clarified that consumption is a process that is under the active influence of the institutional environment.