Участь об’єднань громадян у забезпеченні сталого розвитку: аналіз міжнародних документів та можливість їх використання - Воловодова, О.В.; Іщенко, О.В.; Касперович, О.Ю. (Соціоекономіка, 2010)
На основі аналізу англомовної та вітчизняної літератури, міжнародних документів зі сталого розвитку стверджується, що участь НДО є ефективним інструментом забезпечення сталого розвитку на різних рівнях. Наведено пропозиції щодо створення в Україні умов для участі НДО у забезпеченні сталого розвитку, які можуть бути використані при розробці механізмів залучення об'єднань громадян у рамках відповідних стратегій (програм) різних рівнів управління – національного, регіонального, місцевого. На основе анализа англоязычной и отечественной литературы, международных документов по устойчивому развитию утверждается, что участие НГО является эффективным инструментом обеспечения устойчивого развития на разных уровнях. Приведены предложения относительно создания в Украине условий для участия НГО в обеспечении устойчивого развития, которые могут быть использованы при разработке механизмов привлечения объединений граждан в рамках соответствующих стратегий (программ) разных уровней управления – национального, регионального, местного. Based on analysis of English and native literature, international documents on sustainable development, it is stated that the participation of NGOs in providing sustainable development is an effective tool at different levels. The paper offers the proposals aimed at creating conditions in Ukraine for participating of NGOs in sustainable development, they can be used to develop the mechanisms of involving citizens' associations within the framework of relevant policies (programs) of different levels of management – national, regional, local.