Основні напрями залучення об’єднань громадян до забезпечення сталого розвитку на місцевому рівні - Касперович, О.Ю. (Соціоекономіка, 2010)
Проаналізовано накопичений в Україні досвід залучення об'єднань громадян до забезпечення сталого розвитку на місцевому рівні та стан науково-методичного забезпечення цієї діяльності. Запропоновано напрями й форми залучення об'єднань громадян до забезпечення сталого розвитку, а також заходи щодо їх практичної реалізації. Проанализирован накопленный в Украине опыт привлечения объединений граждан к обеспечению устойчивого развития на местном уровне и состояние научно-методического обеспечения этой деятельности. Предложены направления и формы привлечения объединений граждан к обеспечению устойчивого развития, а также меры по их практической реализации. This article analyses Ukraine’s experience in involving citizens' associations in the processes of sustainable development at the local level, as well as the state of scientific and methodological support to this activity. The author proposes some directions and forms of involvement of citizens' associations in providing sustainable development, as well as measures for their implementation.