Дослідження чинників підвищення продуктивності науки в Україні - Мельцер, Л.Г. (Соціоекономіка, 2010)
Розглянуто низку чинників, які впливають на розвиток науки в Україні. Серед них захист інтелектуальної власності, мотивація вчених, повнота інноваційного процесу та ін. Запропоновано сукупність заходів щодо виправлення становища, підвищення ролі науки в суспільстві, подолання антиінтелектуальних настроїв. Рассмотрен ряд факторов, влияющих на развитие науки в Украине. Среди них защита интеллектуальной собственности, мотивация ученых, полнота инновационного процесса и др. Предложена совокупность мер по исправлению положения, повышению роли науки в обществе, преодолению антиинтеллектуальных настроений. The paper studies the factors that have influence on the development of science in Ukraine. Among them are the protection of intellectual property, academic motivation, completeness of the innovation process and others. The author proposes a set of remedial actions to increase the role of science in society and overcome the anti-intellectual attitudes.