Діяльність зі збереження пам’яток культури в системі функцій сучасної Української держави - Прокаєва, В. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статі досліджується поняття діяльності зі збереження й охорони культурних пам’яток, а також її роль у системі функцій сучасної Української держави. Автор аналізує специфіку цієї діяльності, її нормативні та організаційні основи, визначає перспективи підвищення ефективності співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в цій сфері. В статье исследуется понятие деятельности по сохранению и охране памятников культуры, а также ее роль в системе функций современного Украинского государства. Автор анализирует специфику этой деятельности, ее нормативные и организационные основы, определяет перспективы повышения эффективности сотрудничества органов государственной власти, местного самоуправления и институтов гражданского общества в этой сфере. This article examines the concept of the conservation and protection of monuments of culture, as well as its role in the functions of the modern Ukrainian state. The author analyzes the specifics of this activity, its regulatory and institutional framework, determines the prospects of enhancing cooperation of state authorities, local self-government and civil society institutions in this sphere.