Жанна д’Арк на тлі християнсько-католицьких та масово-психологічних реалій ХV століття - Самардак, М. (Сiверянський лiтопис, 2012)
Розглядаються історичні, релігійні, масово-психологічні, політичні та інституціональні реалії, що сформувалися в Західній Європі на першу третину ХV ст. і стали обставинами загибелі Жанни д’Арк. Рассматриваются исторические, религиозные, массово-психологические, политические и институциональные реалии, которые сформировались в Западной Европе на первую треть ХV ст. и стали обстоятельствами гибели Жанны д’Арк.