Ланові козацькі хоругви на Чернігово-Сіверщині у XVII столітті - Кулаковський, П. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті аналізується процес виникнення козацьких хоругв на Чернігово-Сіверщині внаслідок осадження їх товаришів на землю поблизу основних замків регіону – Чернігова, Новгорода-Сіверського та Ніжина. В статье проанализировано процесс возникновения казацких хоругвей на Чернигово-Северщине вследствие осаждения их товарищей на землю вблизи главных замков региона – Чернигова, Новгорода-Северского и Нежина. In the article process of origin of cossack detachments in the Chernihiv-Siversk land us result of besieging of their comrades on earth near-by the main locks of region – Chernigiv, Novgorod-Siversky and Nizhyn – is being analyzed.