Огляд джерельної бази до вивчення благодійництва та доброчинства Православної церкви у Чернігівській єпархії (друга половина ХІХ-початок ХХ ст.) - Полієнко, Г. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті зроблено аналіз джерельної бази, використаної для вивчення проблеми благодійництва та доброчинства Православної церкви у Чернігівській єпархії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. В статье сделан анализ источниковой базы, использованной для изучения проблемы благотворительности и благодетельности Православной церкви в Черниговской епархии во второй половине ХІХ – в начале ХХ ст. The analysis of a spring base, used for the study of problem of blagodiynictva and dobrochinstva of the Orthodox church in the Chernihiv eparchy in the second half XIX th – the beginning of the XX th century).