Громадське життя Чернігова на початку І Світової війни (за матеріалами преси) - Подвербний, А. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті висвітлено події громадсько-політичного та побутового життя Чернігова на початку I Світової війни за матеріалами місцевої преси та досліджено процес адаптації міської громади Чернігова до умов воєнного часу. В статье освещены события общественно-политической и бытовой жизни Чернигова в начале I Мировой войны по материалам местной прессы и исследован процесс адаптации городской общины Чернигова к условиям военного времени. The article covers the events of social-political and every-day life of Chernigiv at the beginning of the World War I according to the materials of the local press and it investigates the process of adaptation of Chernigiv society to the conditions of war-time.