Змітнівське училище в Сосниці - Пригоровська, Л. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті розглянуті деякі маловідомі факти, котрі торкаються витоків жіночої початкової освіти на історичній батьківщині геніального майстра кіно і слова О.П. Довженка. В статье рассмотрены некоторые малоизвестные факты, касающиеся истоков начального женского образования на исторической родине гениального мастера кино и слова А.П.Довженко. Some not popular facts‚ touching primary womanish education on the historical motherland of of genius master of the cinema and word are considered in the article of A.P. Dovshenka.