Окиснення ізобутилового спирту на Fe-Te-Mo-O-каталізаторі - Жизневский, В.М.; Гуменецкий, В.В.; Павлишин, Ю.И. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2003)
Досліджено окиснення ізобутилового спирту на Fе-Те-Мо-O-каталізаторі у проточній системі та у проточній системі з імпульсною подачею суміші ізобутанолу з повітрям. Визначено залежності швидкості утворення продуктів окиснення від концентрації спирту та селективність утворення продуктів від температури та об'ємної швидкості. Исследовано окисление изобутилового спирта на Fе-Те-Мо-O-катализаторе в проточной системе и в проточной системе с импульсной подачей смеси изобутанола с воздухом. Определены зависимость скорости образования продуктов окисления от концентрации спирта и селективность образования продуктов от температуры и объемной скорости. The oxidation of isobutanol on Fe-Te-Mo-O-catalyst in flowing system and that with impulse feed of isobutano!-air mixture have been investigated. The dependences of oxidation products formation rate on alcohol concentration and products formation selectivity on temperature and volumetric rate have been determined.