Кінетична модель інгібуючої дії фулерену С60 при окисненні бензилового спирту - Ковтун, Г.О.; Жила, Р.С.; Каменєва, Т.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2007)
Показано, що фулерен С60 обриває ланцюги окиснення бензилового спирту під час взаємодії з алкільними і пероксильними радикалами. За даними кінетичних досліджень оцінено константи швидкості k7 (ROO + C60) = 2,84*102, k8 (R + C60) = 1*107 л/(моль*с) і стехіометричний коефіцієнт обриву ланцюгів окиснення RH f ≈ 2 при 50 °С. Показано, что фуллерен С60 обрывает цепи окисления бензилового спирта при взаимодействии с алкильными и пероксильными радикалами. По данным кинетических исследований оценены константы скорости k7(ROO + C60) =2,84*102, k8 (R + C60) = 1*107 л/(моль*с) и стехиометрический коэффициент обрыва цепей окисления f ≈ 2 при 50 °С. It has been shown, that fullerene С60 terminates oxidation chains of benzyl alcohols at interaction with alkyl and peroxyl radicals. According to kinetic researches rate constant k7 (ROO + C60) = 2,84*102, k8 (R + C60) = 1*107 l/(mol*s) and stoichiometric coefficient of termination of f ≈ 2 oxidation chains are estimated at 50 °С.