Фотокаталитическая окислительная деструкція полимерных пленок, наполненных чистым и модифицированным диоксидом титана - Коновалова, Н.Д.; Мищенко, В.Н. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Процесс окислительной фотодеструкции полимерных пленок, содержащих функциональные группы и наполненных фотокаталитически активными порошками модифицированного TiO2, может тормозиться адсорбцией полиеновых соединений, образующихся при деструкции полимеров на неоптимально кислотных поверхностях наполнителей. Процес окиснювальної фотодеструкції полімерних плівок, які мають функціональні групи і містять фотокаталітично активні порошки модифікованого TiO2 може гальмуватися адсорбцією полієнових сполук, що утворюються при деструкції полімерів на поверхні наповнювачів з неоптимальною кислотністю. It has been shown that polymeric films oxidizing photodestruction process containing functional groups and filled with photocatalytically active powders of modified TiO2, could be inhibited by adsorption of polyene compositions generated at polymers degradation on unoptimum acidic surfaces of fillers.