Оцінка молекулярних взаємодій в сумішах полівінілацетат – вулканізат поліізопрену зміною щільності вузлів просторової сітки - Масленникова, Л.Д.; Фабуляк, Ф.Г. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
Проведено дослідження ефективної щільності взаємодій в полімерних сумішах вулканізований поліізопрен–полівінілацетат. Встановлено, що вміст полівінілацетату приводить до зміни щільності вузлів сітки в сумішах полімерів. Зміна структурної організації сумішей пов’язана з деформацією електронних хмар. Проведены исследования эффективной плотности взаимодействий в полимерных смесях вулканизированный полиизопрен–поливинилацетат. Установлено, что содержание поливинилацетата приводит к изменению плотности узлов сетки в смесях полимеров. Изменение структурной организации смесей связано с деформацией электронных облаков. The investigation of effective interaction in polymer mixtures vulcanized polyisoprene - polyvinylacetate have been conducted. Is has been stated that polyvinylacetate content results in density change of clusters of a grid in polymer mixtures. The change of structural organization of mixtures is connected with deformation of electron clouds.