Леся Українка і сучасність: у діалогічному задзеркаллі психологічного етюду “Cліпець” - Печарський, А. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Досліджується проблема амориністики та едіпового комплексу в психологічному етюді «Сліпець» Лесі Українки, написаний як відгук на однойменний твір О. Кобилянської. Методологічний інструментарій охоплює здобутки богословського та психоаналітичного підходів у сфері психології творчості, зокрема інтерпретації З. Фрейда, Ш. Ференци, Е. Фромма, Ж. Лакана та ін. Исследуется проблема аморинистики и эдипова комплекса в психологическом этюде „Слепец” Леси Украинки, написанный как отзыв на одноименное произведение О. Кобылянской. Методологический инструментарий охватывает достижения богословского и психоаналитического подходов в сфере психологии творчества, в частности интерпретации З. Фрейда, Ш. Ференци, Э. Фромма, Ж. Лакана и др. The article is devoted to the problem of amorynistics and Oedipus complex in a psychological essay “Blind” by Lesia Ukrainka, written as a comment on the eponymous work by O. Kobylanska. Methodological toolkit includes the gains of the theological and psychoanalytic approaches in the field of psychology of creativity, particularly interpretations of Z. Froyd, Sh. Ferenchi, E. Fromm, J. Lacan.