До історії публікацій та критичних оцінок перших поетичних збірок Лесі Українки - Сташенко, Н. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про публікацію збірок перекладів «Книги пісень» Г. Гейне (спільно з М. Ставиським. – Львів, 1892) та оригінальної поетичної збірки Лесі Українки «На крилах пісень». – Львів, 1093) і їх критичної оцінки. Речь идет о публикации сборников переводов «Книги песен» Г. Гейне (в соавторстве с М. Стависким. – Львов, 1892) и оригинального сборника поэзий Леси Украинки «На крыльях песен» (Львов, 1893) и их критических оценок. The article is devoted to the publication of collection of translations of H. Heine “Books of songs” (with M. Stavytsky. – Lviv, 1892) and original poetic collection of Lesia Ukrainka’s “On the wings of songs” (Lviv, 1893) and their critical evaluation.