Леся Українка “У Путь! (На мотив Шумана)” – твір відомий і незнаний - Щукіна, І. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглядаються передумови написання поезії, аналізується відповідність її тексту музиці „Wanderlied” Роберта Шумана, пропонується музична версія твору „У путь!” (музика Р. Шумана, слова Лесі Українки). Рассматриваются предпосылки написания стихотворения, анализируется соответствие его текста музыке „Wanderlied” Роберта Шумана, предлагается музыкальная версия произведения «В путь!» (музыка Р. Шумана, слова Леси Украинки). The preface of poetry writing is examined, accordance of the text to the music “Wanderlied” of Robert Schumann is analyzed, the musical version of the masterpiece „Into a journey!” is offered (music of R. Shuman, text by Lesia Ukrainka).