Жанрові особливості віршованої драматургії Лесі Українки - Левчук, Т. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Порушено актуальну літературознавчу проблему дослідження вірша в драматичних творах Лесі Українки, з’ясовується жанрова специфіка поетичної драматургії. Явище розглядається у контексті української та світової літератури. Поднимается актуальная литературоведческая проблема исследования стиха в драматических произведениях Леси Украинки, определяется жанровая специфика поэтической драматургии. Явление рассматривается в контексте украинской и мировой литературы. The article deals with a topical problem – the problem of investigating the verse of Lesia Ukrainka’s drama works, genres specificity of dramatic art is explored. The phenomenon is investigated in the context of the Ukrainian and world literature.