Вербальна репрезентація емоцій смутку (на матеріалі поезії Лесі Українки) - Кость, І. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглядаються лексичні засоби об’єктивації емоційного стану смутку в поезії Лесі Українки, визначаються основні номінативи емоції та конкретизатори емоційної настроєвості ліричного героя. Рассматриваются лексические средства объективации эмоционального состояния печали в поэзии Леси Украинки, выделены основные номинативы эмоции, определены конкретизаторы эмоционального настроения лирического героя. The article deals with lexical means of expressing the emotianal state of sorrow in the poetry of Lesia Ukrainka; the basic names of emotions and the specifiers of emotional disposition of lyrical are defined.