Функції і прагматика крапок у поетичних текстах Лесі Українки - Андрощук, Н. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглянуто різновиди крапок, їх прагматику в пунктуаційній системі української мови, проаналізовано особливості їх уживання в збірках Лесі Українки „На крилах пісень”, „Думи і мрії”, з’ясовано функції та прагматику, зіставлено авторське використання крапок у рукописних і друкованих текстах. Рассмотрены разновидности точек, их прагматика в пунктуационной системе украинского языка, проанализированы особенности их применения в сборниках Леси Украинки „На крыльях песен” и „Думы и мечты”, выяснены функции и прагматика, сопоставлены авторское использование точек в рукописных и печатных текстах. The varieties of points are considered in the article, their pragmatics in the punctuation system of Ukrainian, the features of their application in collections of Lesia Ukrainka “On the Wings of Songs” and “Reviews” are analyzed, it is found out the functions and pragmatism, the author usage of points is confronted in the handwritten and printing texts.