Леся Українка і Василь Стефаник: літературні взаємини, творчі перегуки - Радавська, О. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Аналізуються літературні взаємини двох письменників на основі листування і статті Лесі Українки «Писателі-русини на Буковині», досліджуються творчі перегуки через призму експресивних засобів зображення. Виявлено, що Лесю Українку та Василя Стефаника споріднює певна соціальна проблематика та елементи експресіоністського стилю. Анализируются литературные взаимоотношения двух писателей на основании переписки и статьи Леси Украинки «Писатели-русичи на Буковине», исследуются творческие соответствия сквозь призму экспрессивных средств изображения. Обнаружено, что Лесю Украинку и Василя Стефаника объединяет определённая социальная проблематика и элементы экспрессионистского стиля. The article is devoted to the analysis of literary relationships between two writers, it is based on their correspondence and Lesia Ukrainka’s article “Writers-rusins in Bukovyna” and to the investigation of their creative intercourse through the prism of the expressive means of representation. It was discovered that Lesia Ukrainka and Vasyl Stefanyk are united by definite social problems and elements of expressionistic style. Key words: stylistic correspondences,