М. Драй-Хмара про Лесю Українку (національний аспект) - Сохацька, Є. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Проаналізовано дві наукові праці М. Драй-Хмари – «Леся Українка. Життя і творчість» та «Іван Франко і Леся Українка. (З полеміки 90-х років)». Акцентується увага на новизні суджень автора та виразному ідейному підтексті в цих творах. Проанализированы два научных труда М. Драй-Хмары – «Леся Украинка. Жизнь и творчество», «Иван Франко и Леся Украинка. (К полемике 90-х годов)». Акцентировано внимание на новизне суждений автора, а также на явном идеологическом подтексте этих произведений. Two scientific works by M. Drai-Hmara – “Lesia Ukrainka. Life and Creative Work” and “Ivan Franko and Lesia Ukrainka. (In the Polemics of the 90’s Years)”are analyzed. The attention is paid on author`s novelty judgements and distinct ideological subtext in these creative works.