Пам’ять про Лесю Українку (з листування Кривинюків 1929–1930-х років) - Мірошниченко, Л. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про винищення української інтелігенції в 1929–1930 роках. У листи, що посилалися в тюрму і з тюрми, спонтанно вривалася сила присутності Лесі Українки: дух її безперервно діяв у щоденному житті сестри Ольги та побратима Михайла Кривинюка. Речь идёт об истреблении украинской интеллигенции в 1929–1930 годах. В письма, которые посылались в тюрьму и из тюрьмы, спонтанно врывалась сила присутствия Леси Украинки: дух её непрерывно действовал в повседневной жизни сестры Ольги и побратима Михаила Кривинюка. The article is about depopulation of Ukrainian intelligence in 1929–1930. The incomprehensible force of presence of Lesya Ukrainka had spontaneously broken in letters that had been sending to and from prison. Her spirit had been constantly influencing the everyday life of her sister Olga and stepbrother Mykhailo Kryvyniuk.