Комедія Олени Пчілки “Світова річ”: тематично-структурні зміщення - Тхорук, Р. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Відстежуються кілька жанрових структур (наративів), значущих в композиції комедії Олени Пчілки і для формування тематичного центру в читацькому сприйнятті (сюжет «віддавали дівку заміж» та інші). Описано також «сліди» дискурсів народництва, естетизму (мистецького й популярного), соціальної критики та фольклористики. Отслежены несколько жанровых структур (наративов) пьесы, значимых в композиции комедии Олены Пчилки и для формирования тематического центра в читательском восприятии (сюжет свадьбы и другие). Описаны также «следы» дискурсов народничества, эстетизма, социальной критики и фольклористики. It the article some genre structures in composition of comedy by Olena Pchilka (narrative of wedding ritual and others) were revealed. The author determines the trails of thoughts of nationalism (narodnytstwo), about high and low culture, social criticism and folklore studies.