Олена Пчілка – шевченкознавець і громадський діяч - Кучеренко, О. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Ідеться про літературну і громадську діяльність відомої української письменниці Олени Пчілки, яка протягом багатьох років старанно вивчала й популяризувала життя і творчість великого національного поета Тараса Шевченка. Речь идёт о литературной и общественной деятельности известной украинской писательницы Олены Пчилки, которая на протяжении многих лет старательно изучала и популяризировала жизнь и творчество великого национального поэта Тараса Шевченко. The article is about the literary the outstanding Ukrainian writer Olena Pchilka, who for many years of her life thoroughly studied and popularized the life and the creative work of our great poet Taras Shevchenko.