Золі металів у каталізі обриву ланцюгів окиснення органічних сполук - Ковтун, Г.О.; Плужніков, В.О.; Пустарнакова, Г.Ф. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2005)
Виявлено каталіз обриву ланцюгів окиснення органічних сполук (циклогексиламін, бензиловий спирт, вазелінова олива) золями металів Mn = Co, Pd, Mo, W (середній діаметр частинок 8–25 нм). Виміряно стехіометричні коефіцієнти обриву ланцюгів окиснення циклогексиламіну f >>1 (75 °С). Обнаружен катализ обрыва цепей окисления органических соединений (циклогексиламин, бензиловый спирт, вазелиновое масло) золями металлов Mn = Co, Pd, Mo, W (средний диаметр частиц 8–25 нм). Измерены стехиометрические коэффициенты обрыва цепей окисления циклогексиламина f >>1 (75 °С). The catalysis of organic compounds oxidation chains termination (cyclohexylamine, benzyl alcohol, vaseline oil) by zoles of metals Mn = Co, Pd, Mo, W (average diameter of particles of 8–25 nm) has been found out. The stoichiometric coefficients of cyclohexylamine oxidation chains termination f >>1 (75 °C) have been determined.