Леся Українка та Олена Пчілка в контексті західно- української мемуаристики першої половини ХХ ст. - Федунь, М. (Леся Українка і сучасність, 2010)
Розглядаються жанрові особливості та поетика деяких мемуарів західних теренів України (зокрема Галичини та Буковини), у яких постають образи Лесі Українки та Олени Пчілки. Рассматриваются жанровые особенности и поэтика некоторых мемуаров западного региона Украины (в особенности Галиции и Буковины), в которых постают образы Леси Украинки и Олены Пчилки. The article tells about genre peculiarities and poetics of memoirs of the Western Ukraine (in particular, Halychyna and Bukovyna), in which characters of Lesya Ukrainka and Olena Pchilka appear.