Перлина дерев’яного зодчества та її рятівники - Булаєвська, Н. (Відлуння віків, 2010)
Церкву Різдва Пресвятої Богородиці жителі Тулинець здавна звели на вершині одного з пагорбів. Вони хотіли, щоб їхня святиня сягала неба. І сьогодні вона виринає, немов диво перед зором проїжджаючого селом у напрямку до Дніпра.