Мар’янівська пастораль - Гапончук, І. (Відлуння віків, 2010)
Цього року виповнилося 110 років від дня народження великого тенора ХХ сторіччя, видатного українця Івана Семеновича Козловського. Українське товариство охорони пам’яток історії та культури спільно з Фондом сприяння розвитку мистецтв розробили низку заходів до цієї ювілейної дати з метою привернення уваги широкої громадськості в Україні та поза її межами до відродження національних святинь, осередків духу українського народу, одним із яких є музей садиба в с. Мар’янівка Васильківського району Київської області, де народився І. С. Козловський.