Україна в науковій діяльності Василя Городцова. До 150-річчя від дня народження - Черняков, І. (Відлуння віків, 2011)
У минулому році виповнилося 150 років від дня народження видатного російського і радянського археолога Василя Олексійовича Городцова, курганна періодизація якого археологічних пам’яток Східної Європи є основною в археологічній науці й дотепер. Василь Городцов вважається недарма одним з основоположників російської археологічної науки, але найбільш яскраві його наукові дослідження пов’язані з розкопками на території України.