Ідеологічна складова книговидавництва в УСРР (1919–1920 рр.) - Савченко, І. (Історія України: маловідомі імена, події, факти, 2011)
У статті авторка досліджувала вплив більшовицької ідеології у книговидавництві в УСРР. Доведено, що у 1919–1920 рр. книговидавнича діяльність компартійних і радянських органів спрямовувалася на масову ідеологічну обробку різних соціальних прошарків українського суспільства. В статье автор исследует влияние большевистской идеологии в книгоиздательстве УССР. Доказано, что в 1919–1920 гг. книгоиздательская деятельность компартийных и советских органов направлялась на массовую идеологическую обработку разных социальных слоев населения. The author examines the impact of the Bolshevik ideology in book publishing USSR. It is proved that in 1919–1920’s. book publishing kompartiynyh and government bodies directed to the mass indoctrination of different social strata.